02.02.2024р. Реалізуємо освітні завдання за темою “Кухар на кухні”. Підтема: ”Святковий обід”.

1. Шановні батьки, розпочніть заняття з узагальнюючої розмови про важливість кухарської справи і професії кухаря в житті людей. Скористайтеся асоціативною карткою до теми і перевірте, як діти засвоїли тему. Запропонуйте продумати  меню – чим, якими стравами будете частувати гостей на званому обіді. Зауважте про головну страву і десерт зі смачними напоями.

 

2. Запросіть переглянути мультфільм “Пікнік” із серії про свинку Пепу. Запитайте після перегляду: Де обідала родина свинки Пепи? Чи запрошували вони когось із собою на обід? Хто прийшов на обід незваним гостем? Чому татові не вистачило пирога? Чому нам не підходить пікнік для званого обіду з батьками? 

 

3. Аплікація “Веселі чашки” ( прикрашаємо кімнату). Діти можуть працювати разом і тоді варто домовитися, щоб всі чашки мали спільний малюнок, а можна – на одинці. Запропонуйте дітям із наявних елементів викласти та наклеїти орнамент чашки.

 

4. Набір розвивальних завдань. Картка № 67.

 

5. Приготування страв дітьми у спільній діяльності: тістечка з печива і варення; бублик із начинкою. Скористаєтеся тим, що є, а діти наповнять серединку бублика начинкою; порізати фрукти, зробити фруктовий салат; приготувати малиновий чи смородиновий напій, розмішавши терту  малину з водою.

 

 

6. “Святковий обід” – спільна ігрова діяльність з батьками з приготування вареників а потім кожна родина може “запросити” в гості інших дітей і почастувати їх приготовленими стравами в місці, яке облаштують як сімейне гніздечко.

 

Вихователь Інна НІКОЛАЄНКО 

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *