30.01.2024р. Реалізуємо освітні завдання за темою “Кухар на кухні”. Підтема: ”Краса страв та столу”.
1.Доброго ранку, шановні батьки і діти. Роздивіться разом з дитиною картину Марсель Марльєр “День народження Мартіни”.
-Кого ти бачиш?
-Що робить дівчинка, а що хлопчик?
-Які страви вони приготували?
-Чим діти прикрасили десерти?
-Хто з дітей одягнений як справжній кухар?
-Що ти побачив такого, що дозволило тобі так думати?
2.Роздивіться з дитиною ілюстрацію до казки ( ілюстрація до казки Євгенія Гапчинська “Аліса в країні чудес”).
– Що забули покласти на стіл для чаювання? ( серветки). Запросіть намалювати серветки до святкового столу, а за бажанням- смаколик на ній. Намалюйте серветки до святкового столу.
3.Запропонуй дитині створити зображення святкового торта. Треба вирізати 4 смужки ( 2 товщих і довших та 2 вужчих і коротших). Потім приклейте смужки на зображення торта та прикрасіть його.
4.Перегляньте фрагмент фільму “Три товстуни”, де ненажери обідають та оговоріть його.
-Як слід треба поводитися під час прийому їжі. Підсумуйте: смачні страви ще потрібно красиво споживати.
5.Подумайте, чи важливо де і з чого ми їмо? Чи потрібно сервірувати стіл?
-Чи гарно їсти , наприклад, на колінах або з каструль чи сковорідок? Запросіть дитину накрити стіл для чаювання ляльок.
Вихователь: Валентина СКІДАН.